Eiken keukens

Stoer en warm

Een eiken keuken heeft een warme robuuste uitstraling. De eik groeit langzaam en levert daardoor sterk en hoogwaardig hout op. In de moderne keuken wordt deze houtsoort vaak gecombineerd met materialen als staal, beton en natuursteen. Dit benadrukt de klasse en warmte van het eikenhout maar levert door een strakke belijning en functionele inrichting een zeer moderne en duurzame keuken op.

Massief eiken of fineer?

In verband met de natuurlijke werking van hout en het daardoor mogelijke kromtrekken, wordt voor keukenmeubels eigenlijk altijd fineer gebruikt. In onze eigen werkplaats vervaardigen wij onze hoogwaardige Manufaktur-keukens met extra dik echt eiken fineer. Dit is verkrijgbaar in vele soorten en afwerkingen, van grof geborsteld balken-eiken tot glad geolied in vele tinten. In onze showrooms met een oppervlak van ruim 10.000 m² vindt u vele voorbeelden van eiken keukens, van keukens met kookeiland tot landelijke keukens.

Plan uw bezoek

Kops-hout-fineer voor een massieve look

Wanneer u uw zinnen gezet heeft op een massief uitziende eiken keuken, kunt u kiezen voor een kantenafwerking met het zgn. Hirnholz-fineer, een fineer van de kopse kant van hout, waardoor een kastdeur eruit ziet als massief. Wij nodigen u van harte uit eens advies in te winnen bij een van onze medewerkers. Zij hebben verstand van alle mogelijke houtsoorten voor keukens en kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.