De landelijke keuken

Klassiek, nostalgisch of modern

Als uw gedachten uitgaan naar een landelijke keuken, zult u wellicht gemerkt hebben dat er zich tegenwoordig vele soorten keukens onder deze noemer scharen: nostalgisch, landelijk modern, klassiek en combinaties hiervan. Uw uiteindelijke keuze hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak en van het huis waar de keuken deel van uit gaat maken. De showrooms van Ekelhoff beschikken over een zeer ruime collectie keukens in landelijke stijl of, zoals wij in Duitsland zeggen, Landhausstil.

Kenmerken van een landelijke keuken

Landelijke keukens stralen warmte en gezelligheid uit. Paneeldeuren, vitrinekasten, een grote houten eettafel, een klassiek ogend gasfornuis en potten en pannen kunnen de sfeer in een landelijke keuken bepalen, maar u kunt ook kiezen voor een moderne landhuiskeuken, met een strakke belijning en robuuste, eerlijke materialen als graniet, geolied eiken of beton. In alle gevallen gecombineerd met de gemakken van de moderne keuken: soepel lopende lades en binnenlades, soft-close systemen, een apothekerskast, moderne inbouwapparatuur en makkelijk schoon te maken materialen.

Alles precies op maat, alle wensen zijn mogelijk

Uw keuken in landelijke stijl kan uiteraard voor iedere ruimte op maat worden gemaakt. Ook speciale wensen kunnen in onze eigen werkplaats voor u worden gemaakt. Wij kunnen zo goed als elke houtsoort leveren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor fronten van notenhout of Zebrano, een bijzonder vormgegeven barplaat van grof balkeneiken of een eettafel passend bij uw keuken. Bekijk onze Manufaktur-pagina of maak direct een afspraak.