Informatie met betrekking tot SARS-CoV-2
Desinfectiemiddelen worden in deze tijden van het coronavirus vaker gebruikt, voornamelijk voor het desinfecteren van handen en huid. Daarnaast worden desinfectiemiddelen ook ingezet voor het reinigen en desinfecteren van oppervlakken en materialen. De werkzame stoffen en andere inhoudsstoffen van normaal verkrijgbare desinfectiemiddelen zijn gebaseerd op verschillende werkingsmechanismen en bevatten bestanddelen en verbindingen op alcohol-, chloor-, ammonium- en fenolbasis.
Het gebruik van bovengenoemde desinfectiemiddelen leidt tot onherstelbare schade aankeukenmeubelen en oppervlakken (o. a. fronten, corpussen, zijpanelen), wat tot uiting kan komen in verschillende schadebeelden als verkleuringen, glansgraadveranderingen, opzwellen, barsten of loslaten van materiaal.
Desinfectiemiddelen op alcohol-, chloor-, ammonium- en fenolbasis zijn NIET geschikt voor het gebruik op keukenmeubelen en keukenoppervlakken.
Op basis van ons onderhoudsvoorschrift PAL-2020 zijn voor de reiniging van de door ons geleverde keuken-oppervlakken alleen zachte onderhoudsmiddelen (afwasmiddel, deels neutraalreiniger) te gebruiken. Desinfectiemiddelen, die voor hand-, oppervlakken- of instrumentendesinfectie worden gebruikt, zijn niet opgenomen in de lijst van toegestane middelne in onze onderhoudshandleiding. Het gebruik van desinfectiemiddelen op de door ons geleverde oppervlakken is niet toegestaan.