Blog | 7 april 2022

"Ekelhoff doet meer als alleen keuken.”

Tijd voor een nieuwe keuken!

Voor de koop van een nieuwe keuken moeten er veel vragen worden beantwoordt: Welke stijl bevalt mij? Welke apparatuur heb ik nodig? Wat mag de keuken kosten? Ook Kerstin en Holger Grüll stelden zich deze vragen, maar een ding wisten ze zeker: de keuken komt van Ekelhoff.

Waarom hebben jullie voor Ekelhoff Küchen gekozen?

Kerstin Grüll: "Wij hebben jarenlang in Nederland gewoond, en daar heb ik in een tijdschrift een keuken gezien die ik qua design prachtig vond. Die was van Ekelhoff. Op hun homepage hebben de gerealiseerde keukens ons dan direct overtuigd. Daar wordt de vakkennis van het keukenbouwen en -plannen goed duidelijk. Dus toen wij voor ons nieuwe huis in Keulen een keuken wilden plannen, zijn we de 200 km naar Nordhorn gereden en wij zijn niet teleurgesteld."

Welke uitdagingen waren er bij de planning?
Holger Grüll: "Ons huis werd nog gerenoveerd, toen de keuken gepland werd, daardoor was het voor de Ekelhoff medewerkers moeilijk de benodigde, op de millimeter precieze maten te nemen. Ik heb geprobeerd tussen architect en Ekelhoff te communiceren. Wij zijn beide partijen heel dankbaar dat zij zo flexibel waren en zich qua tijd en werkzaamheden zo perfect op elkaar hebben afgestemd."

Hoe verliep de samenwerking met Ekelhoff?

Kerstin Grüll: "Wij hebben ons gedurende het hele proces goed begrepen gevoeld. Onze keukenplanner ging in op al onze wensen en heeft dat precies omgezet in wat wij ons hadden voorgesteld. Alles heeft hij direct opgetekend en kort na de afspraak hebben wij de 3D-tekening ontvangen."
Holger Grüll: "Het resultaat ziet er precies hetzelfde uit als op de 3D-tekening. Onze adviseur had geweldige ideeën. Vroeger hadden wij altijd ruimtegebrek in de koelkast.
Nu hebben wij twee koelkasten naast elkaar, die zich met twee vleugeldeuren laten openen. Probleem opgelost."
Kerstin Grüll: "Wat wij bijzonder prettig vonden: wij hebben nooit het gevoel gehad dat ons iets werd aangesmeerd omdat het meer geld in het laatje zou brengen. Ons werd alleen dat verkocht wat wij ook werkelijk wilden hebben en nodig hadden."

"Bij Ekelhoff vind je net dat beetje extra."

- Holger Grüll

Bekijk gerealiseerde projecten

Waarin maakt Ekelhoff het verschil?

Holger Grüll: "Wij hadden al eens voor een huurwoning naar een keuken gekeken, en offertes en eerste tekeningen van keukenstudio’s in Keulen aangevraagd. Die waren niet slecht, maar geen vergelijk met die van Ekelhoff. Hier vind je net dat beetje extra. De overgang in het woongedeelte is vloeiend. Daar komt interieurdesign bij kijken,
en dat werd door Ekelhoff perfect omgezet. In de keuken werd materiaal opgenomen uit het woondeel, zodat alles bij elkaar past. Na een jaar is er niets, waarvan wij zouden zeggen dat het anders had gemoeten."

Zou u voor uw volgende keuken weer naar Ekelhoff gaan?

Beide: "Meteen!"
Kerstin Grüll: "De vakkennis en creativiteit was werkelijk buitengewoon. Onze adviseur heeft een super start gemaakt. Maar ook de monteurs en inmeters hebben heel netjes en met hoge eisen aan zichzelf gewerkt. Wij hebben de keuken nu een jaar, en zouden niets veranderen. Alles is voor ons perfect zoals het is."

Download het inspiratiemagazine

Ook op zoek naar uw droomkeuken?

Onze keukenadviseurs helpen u graag.

Plan uw bezoek

Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.