Next125 Eilandkeuken met donker granieten werkblad
Blog | 26 januari 2023

De 10 mooiste keukenbladen

Onze geheel persoonlijke keuze

Keramiek, graniet, composiet, rvs, fenix.... de keuze in werkbladen is enorm. Naast praktische overwegingen, kiest iedereen uiteraard wat hij of zij het mooist vindt, zoveel mensen zoveel wensen. Vandaar dat wij hier geheel naar eigen smaak een tiental bladen laten zien die wij mooi of bijzonder vinden. Zoals bijvoorbeeld de hier afgebeelde granietsoort Titanium Gold, met een matte Lappaduro Fino afwerking. Voor alle voors en tegens op praktisch gebied, verwijzen we graag naar ons uitgebreide item over werkbladen:

Alles over werkbladen
Witte hoekkeuken in landelijke stijl met granieten werkblad Sky Blue

De charme van natuursteen

Van alle natuursteensoorten wordt graniet het meest ingezet in de keuken. Dit heeft zowel esthetische als praktische redenen; graniet is hard, slijtvast en vraagt weinig onderhoud. Hier is voor zowel het werkblad als de enorme achterwand gekozen voor de prachtige granietsoort Sky Blue. Deze grijsblauwe steen wordt gedolven in China, heeft een fijne adering en insluitingen in verschillende tinten. De hier afgebeelde landelijke keuken vindt u in ons filiaal Küchenland, maar ook in het Küchenhaus zijn voorbeelden van Sky Blue graniet te vinden.

Meer over granieten werkbladen

Midnight Crystal

Er valt van alles te ontdekken in de woeste adering van deze extravagante kwartsietsoort. In de vele grijsnuances en aderingen in wit, roze en roestrood met grove kristallen lijken dieptes te ontstaan waar je in kunt verdwalen. Wij raden wel aan om de rest van de keuken wat rustiger vorm te geven, zoals bij deze keuken van Contur in mat lavazwart.

Roestvrij staal

De moderne variant van RVS mag wat ons betreft niet ontbreken in dit lijstje van mooiste keukenbladen. Massief, warmgewalst en geborsteld welteverstaan. Niet de ouderwetse variant met een wafeltjespatroon. De spoelbak is naadloos in te lassen en de gaspitten van Pitt Cooking zijn direct op het blad te monteren. Overigens zijn er inmiddels ook ronde inductieplaten op deze manier in het blad te integreren. We moeten tenslotte van het gas af... Wij vinden het strak en stoer. Bovendien is rvs superpraktisch in het onderhoud.

Meer over RVS keukenbladen
Grijze keuken in industrieel Betonlook met rvs werkblad bij Ekelhoff Keukens Duitsland

Keramiek: veelzijdig, natuurlijk en praktisch

Keramiek heeft een prachtige uitstraling en is uiterst duurzaam en praktisch in het gebruik. Het is ook als front en achterwand in te zetten, waardoor de indruk van een massief blok steen ontstaat. Hier is een keuken van next125 te zien, met keramiek in de soort Marmor Grigio. Het ziet eruit als marmer, maar het is sterker en relatief ongevoelig voor zuren. Bovendien kan het veel filigraner verwerkt worden.

Meer over keramiek
next125 keuken bij Ekelhoff Keukens Duitsland

Mooi dun en extra groot

Zoekt u een modern dun blad, dan heeft u de keuze uit RVS of keramiek. Een massief keramisch blad is al mogelijk vanaf 8 - 12 mm. Een ander voordeel van keramiek is dat het in veel grotere formaten leverbaar is. De maximale maten van de meeste natuursteensoorten zijn tussen 220-250cm lengte, en 120-130cm breed. Bij keramische keukenbladen zijn afmetingen tot 320x150cm mogelijk. Dat is groot genoeg voor een naadloos blad op een flink kookeiland.

Stralend wit

Een stralend wit aanrechtblad is fris, stijlvol en past bij vele keukenstijlen. Effen wit is mogelijk in composiet, keramiek of kunststof. In deze schitterende hoogglanskeuken van Poggenpohl (te vinden op onze gerealiseerde projecten pagina) wordt het polariswitte eiland afgemaakt met een werkblad en zijpanelen van glanzend composiet in de kleur Iconic White. Composiet is een mengsel van kwarts, pigmenten en ca 5% kunsthars, dat onder hoge druk tot een massieve plaat is geperst. Het is leverbaar in oneindig veel kleuren en patronen en heeft een natuurlijke uitstraling.

Keuken in Rotterdam. Strakke greeploze eilandkeuken in matwit met wit keramiek marmerlook aanrechtblad van Ekelhoff Keukens
Moderne keuken van next125 NX500 - keuken met eiland
Keuken zwart wit met mameren blad in Amsterdam! Zwarte keuken met wit werkblad van next125 NX240 - van Ekelhoff Kuchen

Wie durft?

Ook dit is composiet, in de intense, contrastrijke kleurstelling Eternal Marquina van Silestone. Doordat de aderingen en patronen door en door in het steenmengsel zijn geïntegreerd, ontstaan natuurlijk werkende oppervlakken. Die, net als graniet, mat, glanzend of gezoet kunnen worden afgewerkt. Waar graniet met sterke aderingen nog wel eens zwakke plekken kan vertonen, is dat bij composiet niet het geval.

Meer over composiet

Werkblad met geïntegreerde spoelbak

Een bijzonder voordeel van een composieten blad is de mogelijkheid om een spoelbak van hetzelfde materiaal te integreren in het werkblad. Zoals de hier afgebeelde Integrity spoelbak van Silestone composiet in de kleur Coral Clay Suede. Een prachtig effect met een luxe uitstraling.

Meer over spoelbakken

Stoer beton

Een betonnen werkblad past uitstekend in de industriële keuken. Maar ook in een moderne landhuiskeuken of zoals hier in een strakke greeploze keuken, zorgt een betonnen blad voor een stoere uitstraling. Het blad in deze keuken is van 85 mm opgedikt keramiek van Neolith in de kleur Beton. Lees hier meer over de voor- en nadelen van beton en betonlook.

beton of betonlook
next125 NX500 blauwe keuken met Carrara marmeren werkblad

Marmer

Marmer is prachtig en helemaal hot en happening, maaaar... het is ook erg kwetsbaar en gevoelig voor zuren, krassen en vlekken. Onze verkopers zullen u dan ook adviseren om toch voor een marmerimitatie te gaan van keramiek of composiet. Als u het risico durft te nemen kunnen wij marmer natuurlijk leveren, zoals bij deze next125 keuken in een grachtenpand in Amsterdam. Het blad sluit perfect aan bij het trapje naar het achterhuis, dat ook van marmer is.

Meer gerealiseerde projecten

Zien en voelen

Wij nodigen u van harte uit in onze showrooms, want al die mooie keukenbladen zou u niet alleen van dichtbij moeten bekijken, u wilt ze zeker ook voelen. Kom langs en laat uw handen glijden over fluweelachtig gezoet graniet, glad glanzend composiet en koel keramiek. Ruim 200 showroomkeukens staan uitnodigend voor u opgesteld en de koffie staat klaar.

Plan uw bezoek

Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.