Blog | 29 april 2021

De keuken van... keukendesigner Markus Raaz

Welke keuzes maakt een keukenprofi?

Hoe ziet de keuken van een keukenprofessional eruit? Verschillende medewerkers van Ekelhoff gunnen ons een kijkje in hun keuken. Als eerste kijken we binnen bij keukenadviseur Markus Raaz. Markus werkt sinds 2012 bij Ekelhoff. Begonnen als stagiair, toen via een driejarig intern opleidingstraject en sinds 2016 is hij keukenontwerper.

Een open woonkeuken

Vorig jaar kocht Markus zijn eerste huis in Nordhorn. De bovenwoning wordt verhuurd, beneden woont hij zelf. De aanwezige keuken voldeed niet echt aan de verwende smaak van een medewerker van Ekelhoff, dus het eerste wat Markus deed was de keuken eruit slopen en een dragende muur vervangen door een zwartgelakte stalen draagbalk tegen het plafond. Zo kon een open keuken worden gepland.

Meer over open keukens

Voor en na

Omdat voor- en nafoto's altijd leuk zijn om te zien, hieronder een indruk hoe het was:

Schiereiland

Een stukje van de muur blijft staan voor extra stabiliteit. Hier wordt het schiereiland omheengepland. De aansluiting tussen de wand en het werkblad van keramiek wordt rondom afgesloten door een smalle afsluitlijst van hetzelfde materiaal. Dit is makkelijk met schoonmaken én ziet er mooi uit.

Meer over eilandkeukens

Zwart, wit en hout

Als eerste valt de rustige kleurstelling op: Wit, zwart en warm eiken. De keuken is een Contur Biella, met greeploze fronten in witte en lavazwarte satijnlak. De hoge kasten zijn voor ongeveer tweederde ingebouwd in de wand, waardoor de kastenwand lichter, minder massief werkt. Voor het werkblad koos Markus heel bewust voor keramiek: Neolith Basalt Black. Keramiek is uiterst sterk, hittebestendig en krasvast. Het blad is slechts 12 mm dik.

Meer over werkbladen

Een bar van robuust balkeneiken

Blikvanger is de royale bar uit onze eigen werkplaats, gefineerd met extra dik geolied balkeneiken-fineer. De grove structuur van het hout is hier en daar opgevuld met zwarte was. De bar is met een verstekverbinding als een soort brug om het eiland geplaatst en biedt plaats aan 3 barkrukken.

manufaktur, oftewel handwerk

Industrieel wandrek

Het metalen wandrek heeft Markus zelf laten maken, maar de keukenmerken Contur en Ballerina bieden vergelijkbare wandrekken aan. De planken van het wandrek zijn van hetzelfde balkeneiken als de bar, en komen natuurlijk ook uit onze werkplaats.

Bekijk onze werkplaats

Welke keukenapparatuur?

Markus koos voor een 90 cm brede inductieplaat met afzuigfunctie en plasmafilter van O+F: een Duits kwaliteitsmerk dat in Nederland nog niet zo bekend is. In de hoge wandkast bevindt zich een oven met pyrolyse, een grote koelkast en een onderbouw vrieskast, allemaal van Siemens. De vaatwasser, ook van Siemens, bevindt zich naast de rvs spoelbak van Blanco.

Meer over keukenapparatuur

Aan welke prijs moet je denken?

Wij, collega's van Markus, vinden het een prachtige keuken met een ingetogen en gebalanceerd design en mooie stoere details. Voor een keuken als deze moet je rekenen op een prijs van ongeveer € 19.000,-. De prijs van een keuken hangt natuurlijk sterk van af welke apparatuur en welk werkblad je kiest, en of je kiest voor lades of deurtjes.

Wil jij ook zo'n prachtige keuken van Ekelhoff? Maak vandaag nog een afspraak om samen met Markus of één van onze andere ervaren keukendesigners uw ideale keuken te ontwerpen.

maak een afspraak

Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.