Blog | 23 november 2021

De keuken van... keukendesigner Nort Hundertmark

Even voorstellen

Kook-aficionado, liefhebber van design, creatieve duizendpoot én keukendesigner bij Ekelhoff Nort Hundertmark, gunt ons een kijkje in zijn keuken. Omdat het interessant is om te weten welke keuzes een keukenprofi maakt. Nort begon in 2011 bij Ekelhoff als stagiair vanuit de middelbare school, en besloot toen de opleiding te gaan doen tot keukenontwerper. Nu is hij al jaren werkzaam als verkoper bij Ekelhoff en naast het ontwerpen voor klanten, ontwerpt hij ook keukens voor onze showroom.

Plan uw bezoek

Een zwarte keuken met greeploze Fenix fronten van next125

In 2019 kocht en renoveerde Nort het huis waarin hij is opgegroeid. Voor de woonkeuken werd een nieuwe aanbouw gepland. Een ding wist hij zeker: het moest een zwarte keuken worden. Chiquer en eleganter dan een witte keuken en beter passend bij de betonnen vloer en de houten accenten. In 2020 installeerden de monteurs van Ekelhoff deze ruime eilandkeuken met greeploze fronten in Onyxzwart Fenix uit de lijn NX240 van het designmerk next125. Fenix is een relatief nieuw high-tech materiaal met een supermat, fluweelachtig uiterlijk. Door gebruik te maken van nanotechnologie ontstaat een oppervlak dat sterk, hygiënisch en anti-fingerprint is. Bovendien heeft het een zelfherstellend vermogen waardoor kleine krasjes gemakkelijk met hitte te repareren zijn.

Meer over next125
Zwarte keuken - met Werkblad_next125_NX240 Fenix _Ekelhoff Keukens

Een werkblad van graniet

Voor het keukenblad werd gekozen voor natuursteen: graniet Nero Assoluto met een matte Lappaduro Fino afwerking. Nort koos voor de optiek van een dunne rand, Falzkante in het Duits, waardoor de zichtkant slechts 8 mm dik is en het blad een modern en filigraan uiterlijk krijgt. Alleen aan de rand is het blad 8 mm, voor de stevigheid is de rest van het blad 20 mm, de standaard dikte van een granieten werkblad.

Meer over werkbladen

Naadloze overgang van spoelbak en werkblad

Een bijzonder mooi detail en een nieuwe techniek in de keukenwereld, is hoe de spoelbak in het werkblad is gemonteerd. Deze verbinding heet A4-Sub en is te vergelijken met een verstekverbinding. Hierdoor lijkt de zwarte Silgranit spoelbak van het merk Blanco deel uit te maken van het granieten werkblad. De zwarte kokendwaterkraan is een Quooker Flex.

Meer over spoelbakken

Inbouwapparatuur van Siemens Studioline

Studioline is de meest exclusieve lijn van Siemens als het om keukenapparatuur gaat. Slimme technologie gecombineerd met vernieuwend design. Nort koos voor een Studioline combi-stoomoven en een combi-oven met magnetronfunctie, en ook de koelkast en de vaatwasser zijn uit deze lijn.

Meer over Siemens apparatuur

De Afrikaanse, Mexicaanse, ja zelfs de Duitse keuken;)

Nort houdt van koken, maar ondanks zijn Thaise roots en de Vietnamese afkomst van zijn vrouw, staan er niet zo heel vaak Aziatische gerechten op tafel in huize Hundertmark. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat zijn ouders, die heerlijk Thais koken, directe buren zijn. Nort ontdekt graag smaken en recepten uit allerlei exotische contreien, maar ook een typisch Duits gerecht als Grünkohl komt op tafel. Desalnietemin mocht een speciale inductie-wokplaat niet ontbreken. Deze maakt deel uit van een driedelig kookveld van O+F.

Ruw houten details

Nort is creatief en graag met zijn handen bezig. In huis heeft hij vanalles zelf aangepakt. Ook het opvallende ruwhouten element dat deel uitmaakt van het kookeiland, heeft hij zelfgemaakt. Toen onze fotograaf Franz Frieling bij hem langskwam, was het nog niet afgelakt in dezelfde krijtlak als de wand waar de televisie aan hangt, dus 100% af is de keuken nog niet.

Plafondafzuiging

Als laatste nog aandacht voor de afzuigkap. Nort koos voor een krachtige, extra brede Plafondafzuiging van 1.50 m breed, groot genoeg voor de 3 kookvelden die samen 1.20 m breed zijn. Net als de kookvelden is de plafondafzuigkap van het Duitse kwaliteitsmerk O+F.
Lees meer over verschillende vormen van afzuiging in ons blogartikel.

Meer over afzuiging in de keuken

Plan uw bezoek!

Maak vandaag nog een afspraak. Laat u adviseren en ontwerp samen met Nort of een van onze andere goed opgeleide keukenontwerpers uw ideale keuken. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Ekelhoff Keukens bezoeken
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.