Blog | 22 juni 2022

De keuken van... keukenplanner Thomas Hoegen

Hoe ziet de droomkeuken van een keukenprofi eruit?

Ook een keukenprofessional heeft een eigen smaak en stijl. Verschillende medewerkers van Ekelhoff gunnen ons daarom een kijkje in hun keuken. Dit keer kijken we binnen bij Thomas Hoegen. Al ruim 17 jaar is Thomas onderdeel van het Ekelhoff team. Dit begon als keukenmonteur. Momenteel is Thomas al geruime tijd verantwoordelijk voor de planning en logistiek. Met zijn technische ervaring en oog voor detail houdt hij zich bezig met de afwerking van gekochte keukens en plant hij de plaatsing bij klanten in.

Een tijdloos design

De keuken van Thomas oogt splinternieuw, maar gaat al maar liefst 13 jaar mee. Precies zoals gewenst: langdurige tevredenheid met een keuken! Thomas: “In 2009 kochten we een nieuwbouwwoning in Twist. Omdat het nieuwbouw was gaf de open ruimte de volledige vrijheid om onze ideale droomkeuken te realiseren.”

Clean en strak? Dan kies je voor greeploos

De keuken is van het designmerk next125 en heeft de kleur “briljant wit”, een warme witte teint. Thomas had één duidelijke wens: de keuken moest greeploos zijn. “We hebben dit gekozen omdat het strak oogt en gemakkelijk schoon te houden is. In 2009 waren greeploze keukens nog upcoming. SieMatic en next125 waren de koplopers die deze trend al in hun designs geborgen hadden.”

Meer over next125

De combinatie van landhuis én modern

Naast de greeploze elementen en de witte kleur wordt de moderne look benadrukt door de keuze voor hoogglans. Wederom omdat dit mooi clean blijft, en het geeft een chique uitstraling. Het pikzwarte keukenblad, Nero Assoluto, contrasteert goed met het lichte wit. Het huis van Thomas en zijn familie is verder in landhuisstijl. Dit zie je terug in de terracotta gekleurde tegels op de vloer. Maar in plaats van een keuken in diezelfde stijl, kozen zij voor contrast. En dus een moderne keuken.

De keuken is de kern van het huis

Volgens Thomas is zijn keuken het absolute middelpunt van het huis. En zo is de keuken ook ontworpen: een ergonomisch design in G-vorm, waarbinnen je snel en flexibel kunt bewegen. Om die reden heeft Thomas dan ook niet gekozen voor een kookeiland. “Vanaf het kookelement ben je met deze opstelling snel bij de mengkraan en spoelbak, om bijvoorbeeld een pan af te gieten. Ook is de koelkast binnen handbereik: ideaal.”

Hoogwaardige apparatuur

Wat een absolute must was in de keuken? Een stoomoven! Volgens Thomas echt een “compleet andere kookdimensie”, waarbij veel vitamines en mineralen in het gerecht blijven en de smaak optimaal is. Dagelijks wordt de stoomoven in de keuken gebruikt. Verder is Thomas een echte Siemens fan vanwege de hoge kwaliteit en lange levensduur, en dat zie je terug in het overige (inbouw)apparatuur. “Ook in de Ekelhoff showroom zie je om deze reden veel Siemens apparatuur staan.”

Ontdek keukenapparatuur

Wat kost zo’n ergonomische moderne keuken?

Thomas en zijn vrouw hebben destijds deze keuken laten plaatsen voor ca. 30.000 euro. “Als je nu een keuken in een dergelijke opstelling wilt aanschaffen is dat echter wel een stuk duurder. We zien nu ook veel dat zo’n opstelling wordt gecombineerd met lichte kleuren, kasten van eikenhout bijvoorbeeld, of een hoogglans wit of zwart keukeneiland. Ook de keramische werkplaat is enorm populair nu.”

Meer over werkbladen

Uiteten? Niet nodig!

Thomas en zijn gezin zijn zo tevreden met deze keuken, dat uit eten eigenlijk weinig voorkomt. “Zelf uitgebreid koken met onze twee zoons van 12 en 15 jaar vinden we in het weekend eigenlijk het allerleukst. We halen dan allemaal verse producten, maken lekkere aardappels uit de stoomoven, puur genieten! Ik vertrouw erop dat we nog minimaal 10 jaar plezier zullen hebben van deze keuken.”

Wilt u ook zo'n prachtige keuken van Ekelhoff? Maak vandaag nog een afspraak om samen met één van onze ervaren keukendesigners uw ideale keuken te ontwerpen.

Plan uw bezoek
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.