Deze keuken met nis in de kastenwand is een zwarte eilandkeuken van Contur met een keramiek keukenblad
Blog | 25 september 2024

Kastenwand Keuken met Nis: Praktisch en Stijlvol

Deze maatwerkkeuken met nis in notenhout en onyxzwarte Fenix is uit onze eigen werkplaats “UNIKAT by Ekelhoff”.

Een keuken met nis biedt vele voordelen

Een kastenwand keuken met nis heeft niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar biedt ook een praktische oplossing voor extra werkruimte, opbergruimte en design. Het toevoegen van een nis in de keuken maakt het mogelijk om keukenapparatuur of decoratieve items op een elegante manier te presenteren. Of je nu op zoek bent naar een moderne, landelijke of industriële uitstraling, een keuken met kastenwand en nis past in elke keukenstijl en in elk interieur.

Next125 eilandkeuken in matglas brons metallic en donker eiken met een kleine nis in de kastenwand.

Keuken met nis en eiland

Meestal wordt een kastenwand met nis gepland in een keuken met eiland. Dit is de ultieme combinatie van werk- en opbergruimte. Het kookeiland blijft lekker leeg, en koffieapparaat en andere zaken die vaak worden gebruikt vinden een plekje in de nis. In de hier afgebeelde keuken is de nis gepland boven twee ovens. Dit is niet de meest gebruikelijke planning, maar dat is het Big Green Egg die onze klant in het werkblad liet inbouwen ook niet.

Een keuken van het designmerk next125 met een spoelnis in de kastenwand.

Kastenwand met nis voor spoelbak

Veruit het meest wordt de nis in de kastenwand gebruikt voor de spoelbak. Handig voor het bijvullen van de koffiemachine, en voor het laden van de vaatwasser, die dan naast de spoelunit een plekje vindt. Werd vroeger de nis vaak gebruikt voor het plannen van de kookplaat met afzuigkap, is dat sinds de introductie van de kookplaat met geintegreerde afzuiging minder vaak het geval. Die wordt nu meestal op het kookeiland gepland.

Een maatwerkkeuken in donker eiken met spoelnis en keramisch werkblad.
SieMatic Pure keuken in hout met spoelnis in de kastenwand.
Een eilandkeuken met kooknis van het Duitse kwaliteitsmerk Ballerina Keukens.

Kastenwand met kooknis

Een kastenwand met kooknis behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Hier afgebeeld is een sfeervolle keuken van het merk Ballerina Keukens met een ruime nis tussen twee hoge kasten, met daarin een Bora kookplaat en een verlicht wandrek. De spoelunit is in dit geval geplaatst op het keukeneiland, een massief eiken bar met boomkant biedt plaats aan drie barkrukken. Te zien is deze keuken in ons filiaal Küchenhaus in het centrum van Nordhorn.

Maatwerk eiken keuken van Ballerina met eiland, koffie nis en Dekton werkblad

Een koffie nis in de keuken

Een nis in de keuken is niet zelden speciaal voor de koffie gedacht. De Coffee corner is inmiddels ook in Nederland een ingeburgerd begrip in de keuken. Ook zonder spoelbak is het praktisch om het geliefde koffieapparaat een eigen plekje te geven, met de bijbehorende kopjes, blikjes en meestal ook de thee-utensilien. Zo'n nis is natuurlijk prima te stylen met mooie spulletjes en oogt vaak supergezellig.

Een keuken met L-vormig eiland en koffie nis.
Eilandkeuken met kleine koffie nis in de kastenwand. Foto THE ART OF LIVING, JURRIT VAN DER WAAL
Een witte keuken met nis en pocket deuren. Mies Interieur, Charlotte Kap Fotografie

Keuken nis met pocket deuren

Natuurlijk kan een nis ook worden uitgerust met pocket deuren. Deze kunt u bij het openen eenvoudig in de zijkant van de kast schuiven, zodat u snel bij de spullen in de nis kunt. Als u klaar bent, sluit u de deuren in een handomdraai en hebt u een opgeruimd en gesloten geheel met een verborgen nis.

Een witte eilandkeuken met nis en pocket deuren. Mies Interieur, Charlotte Kap Fotografie
Een witte keuken met nis en gesloten pocket deuren. Mies Interieur, Charlotte Kap Fotografie
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.

Let op: Er zijn grenscontroles in Duitsland, wat kleine vertragingen kan veroorzaken. Gebruik uw navigatiesysteem voor de snelste route en vergeet uw ID niet.