Bijzondere SieMatic S2 Eilandkeuken met eiken maatwerk elementen, zoals de ombouw en tafel met glazen voet en de fronten van de hoge kasten en koffiecorner.
Blog | 31 maart 2023

Hoe helpen wij u met het ontwerpen van uw eigen droomkeuken?

Uw droomkeuken ontwerpen!

De keuken is de belangrijkste ruimte van het huis. Uw eigen keuken ontwerpen is een mooie zoektocht. Welke stijl kiest u? Welke elementen en apparaten zijn een must? Hoe kan de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt worden? Henning Reineke, keukendesigner en adviseur bij Ekelhoff, weet er alles van. “In een nieuwe keuken is vaak zóveel meer mogelijk dan men eerst denkt.”

Interview met Henning Reineke, keukenspecialist bij Ekelhoff Keukens

Ontdek onze gerealiseerde droomkeukens

Waar begint de zoektocht naar de ultieme droomkeuken?

“Vaak is het voor mensen de eerste keer dat ze zelf een keuken op maat kiezen. Men heeft meestal al een voorstelling van de belangrijkste wensen en eisen. Met deze wensen bepalen we samen de richting. Denk aan de optiek, een strak design, een minimalistische look én uiteraard gebruiksgemak. Maar vaak blijkt er véél meer mogelijk binnen die droomkeuken. Als we vragen: ‘Waar word je echt blij van?’ kan er nog veel veranderen. Dan blijkt bijvoorbeeld dat een compleet andere stijl passend is. Mensen zetten vaak sterk in op de trends: strakke en luxe keukens, met actuele kleuren zoals donkergroen, aardetinten en zwart. En natuurlijke materialen zoals natuursteen en graniet. Maar er is veel meer. Wel zijn de uitgangspunten voor ieder keukenontwerp de kleur van de vloer en waar het daglicht vandaan komt. Dit bepaalt namelijk de indruk van de ruimte en of je kiest voor een keuken in warme of koele kleuren."

Zwarte keuken industrieel - hoekkeuken van Contur met composiet werkblad

10.000 m² keukenwinkel met rond 200 showroomkeukens

“In de showroom valt zoveel te zien, daar doen mensen vaak compleet nieuwe inzichten op.”

Bezoek onze keukenwinkel
Zwarte Ballerina keuken met matte smartglas fronten en  keramiek werkblad van Dekton. Woonkeuken met kookeiland van vazen schilderes Margo Houwing
Keuken Scandinavisch. Maatwerk keuken hout balkeneiken-Ballerina keukeneiland-Dekton aanrechtblad

Hoe inspireer je mensen bij het ontwerpen van hun eigen keuken?

“We stellen veel vragen. Wanneer ben je veel in je keuken? Vaak start je de dag in de keuken, met het ontbijt, en eindig je deze ook in de keuken. Hoe beweeg je je dan prettig in deze keuken? Daar bouw je het design omheen. Denk aan een luxe keuken met greeploze deuren en lades, of juist klassieke elementen. En uiteraard kijk je ook naar de apparatuur. Waar komt de oven, en de koelkast? Of de koffiemachine? Los op het eiland of ingebouwd naast de oven in een hoge kast? Ook een uitrekbaar plateau of een coffeecorner/ontbijtkast met pocketdeuren behoort tot de mogelijkheden. Misschien is een wijnkoelkast gewenst, of een kookplaat met de afzuiging naar beneden, de zogenaamde downdraft-afzuiging. Vooral die laatste twee zijn op dit moment erg populair, en prachtig in te passen in een zelf ontworpen keuken. Dan blijft creativiteit over: kleuren, te gebruiken materialen. En daar weten wij zeker wel raad mee, we laten ons creatieve brein de vrije loop! Uiteindelijk maken we een 3D animatie van het uiteindelijke keukenontwerp waarin alle keukenwensen zijn opgenomen. Het is ook mogelijk dat men dit bekijkt met Virtual Reality.”

Meer over keukenapparatuur

Waar kan een klant op rekenen bij Ekelhoff?

“Ons streven is om elke klant te begrijpen. Om zo precies die keuken te realiseren die diegene ambieert. Wij begeleiden in die zoektocht. Wij zien onszelf daarom niet als verkopers: wij zijn adviseurs. Sommige mensen rijden honderden kilometers om hier inspiratie op te doen voor hun droomkeuken. Dan willen we diegene ook beleving bieden. Daarbij bevindt Ekelhoff zich in Duitsland en zíjn we ook Duits. Oftewel, kundig, we zijn thuis in Duitse kwaliteitskeukens en merken, we komen afspraken na, we hechten waarde aan service. Maar we spreken uitstekend Nederlands en kennen de wensen van onze Nederlandse klanten goed. Tot slot zijn we altijd scherp op de ontwikkelingen binnen de keukenbranche. Het zit in ons DNA om altijd vernieuwend te zijn. Veel klanten komen na zo’n tien tot vijftien jaar terug om opnieuw met ons hun eigen keuken te ontwerpen. Dat is toch mooi? Daarom zit ik al zo lang in het vak. Mijn ervaring is: als je eenmaal in de keukenbranche werkt, ga je er ook niet meer weg.”

Over Henning Reineke

Henning Reineke is al 30 jaar werkzaam als keukenadviseur, waarvan 15 jaar bij Ekelhoff Küchen. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van keukens op maat én hij ontwerpt de showroomkeukens van Ekelhoff Keukens in het filiaal Keukenhuis.

Laat uw keuken ontwerpen
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.