Blog | 28 februari 2023

De voordelen van een Duitse keuken?

Prachtige SieMatic SLX met keukeneiland van Keramiek. Keukenwinkel in Nordhorn - Ekelhoff Keukens

De voordelen van een Duitse keuken

De Duitse keuken staat hoog aangeschreven en vormt een essentieel onderdeel van Duitslands erfgoed. Naast het produceren van wereldklasse auto's, heeft Duitsland ook zijn stempel gedrukt op de keukenindustrie met enkele van de meest prachtige en bekende keukenmerken ter wereld. Net zoals hun auto's, worden Duitse keukens wereldwijd gewaardeerd en geëxporteerd.
Vanaf de eerste inbouwkeuken in 1927 in Frankfurt, tot de in serie geproduceerde keuken van Poggenpohl in 1950 en de greeploze keuken van SieMatic in 1960, hebben Duitse merken de standaard gezet voor keukenontwerp.

Poggenpohl Keuken +MODO met groot keukeneiland en vitrinekasten, te zien bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn, Duitsland

Wat maakt de keuken Duits?

Achter de term "keuken Duits" gaat een wereld van kwaliteit, vakmanschap en innovatie schuil. Duitse keukenmerken zoals SieMatic, Poggenpohl, Ballerina, Contur en next125 belichamen een erfenis van excellentie die ongeëvenaard is. Het is de combinatie van geavanceerde technologieën, oog voor detail en tijdloos design die deze keukens zo bijzonder maakt. Of het nu gaat om de hoogwaardige materialen, slimme opbergsystemen of de naadloze samensmelting van esthetiek en functionaliteit - de keuken Duits staat synoniem voor duurzaamheid, stijl en ongeëvenaarde klasse. Ontdek de essentie van Duitse perfectie in elke hoek en lijn van deze keukens en ervaar zelf wat de keuken Duits werkelijk betekent.

Duitse keukenmerken staan voor topkwaliteit

Ontdek een wereld van topkwaliteit met toonaangevende Duitse keukenmerken. Naast de hoogwaardige merken SieMatic en Poggenpohl vindt u bij ons ook de betaalbare keukenmerken Ballerina en Contur, evenals het unieke en eigentijdse design van next125. Deze merken bieden een gelijkwaardige kwaliteit en vakmanschap! Met dit diverse assortiment aan Duitse keukenmerken zijn de mogelijkheden in keukenstijlen en -ontwerpen vrijwel eindeloos. Heeft u toch nog een speciale wens? Grote kans dat de meubelmakers in onze werkplaats het kunnen realiseren: UNIKAT by Ekelhoff.

Ontdek zelf de wereld van Duitse keukenmerken en geniet van ongeëvenaarde topkwaliteit.

Ontdek onze keukenmerken

Is een Duitse keuken in Duitsland goedkoper?

Overweegt u de aanschaf van een Duitse keuken? Ook in Nederland kunt u een Duitse keuken kopen. Echter heeft Ekelhoff Keukens, een echt familiebedrijf sinds 1901, een aantal voordelen, en niet alleen qua prijs. Ons bedrijf heeft al jarenlang warme, korte lijnen met haar leveranciers. De vertegenwoordigers van vooraanstaande Duitse keukenmerken zijn nauw verbonden met ons bedrijf, wat direct invloed heeft op de prijs van de keuken. Deze kostenvoordelen resulteren niet alleen in een gunstigere prijs, maar vertalen zich ook in de uitmuntende service en deskundigheid die wij bieden. U vindt Ekelhoff Keukens direct over de grens bij Hengelo.

Plan uw bezoek

Ook de beste keukenapparatuur komt uit Duitsland

Duitsland is niet alleen leidend in keukenontwerp, maar ook in keukenapparatuur. Vooraanstaande merken als Siemens, Miele, Gaggenau, Bosch en Bora komen Duitsland en vertegenwoordigen al jarenlang ongeëvenaarde kwaliteit en innovatie in de branche. Daarnaast zijn we trots om Quooker, een Nederlands bedrijf dat topkwaliteit kokendwaterkranen produceert, aan te bieden. Ook hier blijft onze toewijding aan topkwaliteit onveranderd.

Meer over keukenapparatuur
Quooker Flex RVS bij Ekelhoff Keukens Duitsland
Prachtige next125 designkeuken te zien bij Ekelhoff Keukens in Duitsland. Granieten keukenbladen

Duitse designkeukens

De merken SieMatic, Poggenpohl en next125 rekenen wij tot de Duitse Designkeukens. Dat ziet u terug in de exclusieve materialen, de bijzonder ontworpen details en de verfijnde afwerkingen. Op onze keukenmerken-pagina's vindt u veel informatie en beeldmateriaal van de merken zelf. In onze showroom kunt u vele modellen van deze prachtige designmerken bekijken en beleven. Onderstaand nemen wij u verder mee in de wereld van Duits design.

Meer over Duitse designkeukens

U vindt onze keukenwinkel net over de grens, via de A1

Onze twee filialen, met samen ruim 10.000 m² showroomoppervlak en 200 modelkeukens, vindt u in Nordhorn, een stadje direct over de grens, via de A1. Ons moederfiliaal Küchenhaus vindt u in de Hauptstraße, middenin het centrum. Een parkeerplaats is op 5 minuten lopen. Ons grootste filiaal is Küchenland, hieronder afgebeeld, en dat ligt aan de rand van Nordhorn, met voldoende parkeerplaatsen voor de deur. Vrijwel al onze medewerkers spreken Nederlands.

Wij verheugen ons op uw bezoek!

Plan uw bezoek
Online showroom
Ekelhoff Keukens-next125 NX500-duitse-keuken
Gerealiseerde projecten

Veelgestelde vragen

  • Duitse keukenfabrieken zijn de meest innovatieve ter wereld als het gaat om techniek en materialen en maken deel uit van een lange traditie. En er is in Duitsland een strenge regelgeving en controle op materialen en productie. Deze hoge eisen zorgen voor een degelijke kwaliteit en een lange levensduur. De lange traditie en de onderlinge concurrentie zorgen bovendien voor mooie en praktische keukens tot in de kleinste details. En dit voor een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. U bent dus niet duurder uit voor een keuken van betere kwaliteit. Natuurlijk is er wel verschil tussen de fabrieken onderling. Ekelhoff Küchen werkt samen met SieMatic, Poggenpohl, Ballerina en de Schüllerfabriek, die de merken next125 en Contur levert. Met deze merken hebben wij door de jaren heen de beste ervaringen opgedaan.

  • Doordat de transportwegen korter en de bestelprocedures makkelijker zijn in Duitsland, zijn de keukens in Duitsland over het algemeen goedkoper. Dat is echter niet de belangrijkste reden waarom veel Nederlanders in Duitsland hun keuken kopen. Monteurs en adviseurs zijn goed opgeleide vakmensen in vaste dienst. Er is geen onderhandelingscultuur waarbij begonnen wordt met een veel te hoge prijs en een hoge korting als je vandaag nog koopt. En er wordt zorgvuldig en precies werk afgeleverd: de bekende Duitse Gründlichkeit.

  • De prijs van een keuken is van veel factoren afhankelijk. Welk keukenblad kiest u, natuursteen, keramiek of kunststof? Welke apparatuur kiest u, en van welk merk? En dan natuurlijk de kasten en de fronten. Kunststof, hout, lak, glas of keramiek? Ook het (design)merk dat u kiest is van invloed op de prijs. Grof gezegd zult u rond de 40% kwijt zijn aan corpus en fronten, 40% aan apparatuur en 20% aan het werkblad.

Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.