Blog | 25 april 2023

"Zorgeloos genieten in groene weelde"

Een natuurlijk en modern paradijs

Wonen in het groen is een droom van velen. De bewoners van dit huis hebben van hun groene woonomgeving ook het uitgangspunt van hun woonbeleving gemaakt. Deze groene woning is niet alleen een natuurlijk en historisch paradijs, maar ook voorzien van alle moderne gemakken. De woning biedt comfort, veiligheid èn luxe. En… als kers op de taart bezit deze woning een prachtige Contur keuken van Ekelhoff.


Living | Altijd alle ruimte

Ruim wonen beperkt zich niet alleen tot een woonopperviakte. Daar hebben de bewoners in vele opzichten rekening mee gehouden. Overal in het huis is er minimaal een meter ruimte tussen het meubilair, zodat je elkaar niet in de weg kan lopen. Met name in de woonkamer zie je hoe praktisch er gebruik is gemaakt van de ruimte. Ook in figuurlijke zin is er alle ruimte om te ontspannen of juist gezellig samen te zijn. De haard dient als roomdivider. Door de centrale plaats in de woonkamer creëert die verschillende ruimtes en sferen.


Keuken | Ruimte voor samenzijn

De heer des huizes is dol op koken. Voor hem was het dan ook belangrijk dat de keuken niet alleen functioneel en praktisch was, maar ook een verlengde van het huis. “Het moest een meubelstuk worden, zodat het bij de algehele beleving van het huis zou passen. Echt een plek om je in thuis te voelen, niet als enkel een noodzakelijk goed wat nu eenmaal in een huis hoort te staan.”

Keuken van Contur

De bewoners kozen voor een greeploze keuken van Contur met frontuitvoering Targa, in de kleur Staal Brons. Het werkblad is van keramiek in de kleur Selene Ivory. Ook is een achterwand van glas aanwezig. Luxe, moderniteit en minimalisme worden zo met elkaar gecombineerd tot een fantastisch geheel. De apparatuur kozen ze van het betrouwbare Siemens. De kookplaat met wokbrander en afzuiging zijn van Gaggenau. Tot slot bevat de keuken de Quooker Flex.

De keuken, een plek om samen te zijn

De keuken wordt als een plek voor samenzijn gebruikt. Het gezin eet daar niet alleen, maar gaat er ook zitten om gezellig te kletsen. De liefde voor koken en eten maakt dat de keuken extra aandacht krijgt. De grote, opvallende armaturen boven de bar trekken de aandacht en laten merken dat de keuken een ruimte is waarin echt wordt geleefd.

Ondersteboven van het uitzicht

Vanuit de keuken hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de tuin. lets verder weg aan de horizon prijkt ook uitzicht op de stad. “We wonen dicht genoeg bij de stad om van het vergezicht ervan te kunnen genieten, maar ook ver genoeg ervan weg om volledige rust te kunnen ervaren.”

Groen is altijd goed | Sfeerinrichting

Er zijn nog meer manieren om van groen te genieten dan naar een mooie tuin te kijken. Daarom wilden de bewoners het groen ook buitenshuis centraal stellen. De woning is dan ook ingericht met aardse, natuurlijke kleuren. Voeg daaraan toe dat je in iedere kijkhoek van het huis wel een groene plant ziet staan en je kan concluderen dat de bewoners - zoals zij het zelf zeggen- “echt vanwege de natuur voor dit huis hebben gekozen.”

Dit artikel is in samenwerking met Prowork uit Bladel verschenen in editie 5 (2022) van The Art of Living Magazine.

Copyright: The Art of Living magazine, Fotografie Jurrit van der Waal

Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.