Blog | 6 juni 2023

Blauwe en groene keukens, verrassend en fris

Overweegt u een blauwe of groene keuken? Hierbij wat inspiratie

Het vergt wat lef om niet te kiezen voor wit, zwart, crème of grijs. Maar groen en blauw zijn beide rustige, frisse kleuren, die mooi te combineren zijn met hout, metaal en neutrale tinten. Hiernaast ziet u een keuken van het trendy designmerk next125 met fronten in de kleur kobaltgroen, gecombineerd met licht eiken en zwarte accenten. Te zien in ons filiaal Küchenhaus in de binnenstad van Nordhorn. De keuken hierboven is een next125 keuken in azuurblauw en terragrijs. Die vindt u in ons filiaal Küchenland.

Plan uw bezoek
Landelijke keuken in  Midnight Green en Bordeaux Eiken van Ballerina Keukens. Bij Küchenhaus Ekelhoff in Nordhorn

Landelijke keukens in blauw of groen

In traditionele landelijke keukens werden de kleuren groen en blauw al ingezet, het past dus helemaal bij de sfeer. Meestal gaat het dan om een zachte, afgezwakte kleur als grijsgroen of grijsblauw, saliegroen of petroleumblauw. Hiernaast ziet u een keuken van het merk Ballerina in de de kleur Night Green. De combinatie met de zwarte vitrinekast en de houten hoge kasten en achterwand zorgen voor een sfeervol en toch modern geheel.

Meer over landelijke keukens

Een keuken in heel lichtblauw (of lichtgroen)

Pasteltinten klinken wat zoetig, maar gecombineerd met zwarte accenten en stoere materialen als hout, beton en staal, ontstaat vaak een verrassend geheel. Hieronder links ziet u een keuken bij een van onze klanten waarbij een heel zacht mintgroen wordt ingezet in combinatie met witte hoogglansfronten en bovenkastjes van zwart hout. De zwarte apparatuur doet de rest. Aan de rechterkant ziet u een keuken van Contur in Gletsjerblauw, donker staal en zwarte greeplijsten en spoelbak. De houten lattenachterwand zorgt voor een speels effect. U vindt deze keuken in onze showroom Küchenhaus.

Plan uw bezoek

Of liever een keuken in heel donker blauw?

Op de foto hieronder ziet er er bijna uit als zwart, maar het is de kleur Indigoblauw van next125. Een subtiel verschil met de zwarte keuken, net iets minder hard. Hier afgebeeld is een keuken die wij bij onze klanten aan een van de Amsterdamse grachten mochten installeren. Het is een next125 keuken met een marmeren blad. Achter de deuren van de hoge kastenwand zijn onder andere ovens en koelapparaten verborgen.

meer gerealiseerde projecten
keuken met houten eiken fronten van Ekelhoff Keukens in Duitsland

Indigoblauw wordt Diepblauw

De nieuwe donkerblauwe kleur van next125 heet overigens Diepblauw, en niet meer Indigoblauw. Dat past toch wat beter, aangezien indigo met spijkerbroeken geassocieerd wordt. De onderstaande keukens die wij bij onze klanten mochten fotograferen zijn echter nog uitgevoerd in Indigoblauw. Ach, what's in a name, de kleur is prachtig, toch?

Open keuken met hout-eiken fronten-Ekelhoff Keukens Nordhorn
Blauw Eilandkeuken met indigoblauw en balkeneiken
Siematic keuken S2L in Ahaus van Ekelhoff Keukens

Keukenfronten in Jaguargroen of Kobaltgroen

We blijven nog even bij het hippe designmerk next125: Jaguargroen en Kobaltgroen zijn namelijk de nieuwste trendkleuren. Uiteraard te zien in onze beide showrooms. Hiernaast ziet u onze Miele functiekeuken in het Küchenland. Hier worden onder andere stoomoven-workshops gegeven. Deze grote eilandkeuken is uitgevoerd in Jaguargroene satijnlak, oud-eikenfineer en een RVS werkblad.

Hieronder afgebeeld zijn twee keukens in het lichtere Kobaltgroen, de linker keuken vindt u in Küchenland, de rechter in Küchenhaus.

Plan uw bezoek
Schowroomkeuken van Keuken Ekelhoff - Keukens Duitsland

Of kies voor een achterwand in blauw of groen

In plaats van blauw/groene keukenfronten kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde elementen in deze kleurstelling uit te voeren. Zoals bij deze prachtige keuken van ons huismerk 'Contur' met een wat oosters aandoende achterwand met groenblauwe handgevormde tegeltjes. De greeploze fronten van de hoge kasten zijn van gesatineerd smartglas in de kleur Champagne, de fronten van het eiland en de onderkasten in de nis zijn rillenfronten gefineerd met notenhout 'Rosso'. Het werkblad is van Dekton in de kleur Arga Gloss. De apparatuur in deze keuken is van Siemens, Bora en Quooker.

U vindt deze keuken in Koje 9 in ons filiaal Küchenland, aan de Bentheimer Straße 259

Plan uw bezoek
Ballerina Eilandkeuken in notenhout en smartglas met blauwgroene achterwand. Ontdek Ballerina Keukens bij Ekelhoff in Nordhorn

Nog niet helemaal zeker? Geef dan de muur een likje verf

Wel gek op de kleur, maar durft u zich toch niet voor jaren vast te leggen? Een muur is snel en goedkoop over te schilderen. Hieronder ziet u verschillende keukens bij onze klanten thuis, waarbij muren, maar ook een vloer en barkrukken in vele tinten groen, blauw en blauwgroen, zorgen voor sfeer en stijl. Laat u inspireren!

Keukeninspiratie? Ontdek de keukens van de klanten bij Ekelhoff Keukens Duitsland, in Nordhorn
Matwitte keuken van Contur met wit dekton keukenblad. Geinstalleerd bij klanten van Ekelhoff Keukens Duitsland
Greeploze witte keuken van Contur met spoeleiland en marmeren werkblad en achterwand. Gerealiseerd in Amsterdam door Ekelhoff Keukens, Duitsland.
next125 kitchen-NX912 kitchenisland with glass fronts Ekelhoff Kitchen
Spoeleiland van next 125 NX500 met Gaggenau Keukenapparatuur
Op maat gemaakt keuken van Ekelhoff Keukens - design by Sven Wensing
Strakke greeploze eilandkeuken met plaats voor barkrukken, in matwit met wit keramiek aanrechtblad van Ekelhoff Keukens.
next125 kitchen NX912 kitchenisland with glass doors - Ekelhoff Kitchen
next125 kitchen-NX912 kitchen-island with glass fronts Ekelhoff Kitchen
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.