Afgelopen woensdagavond werd onze showroom in Nordhorn omgetoverd tot een culinair en creatief speelveld. In samenwerking met House of Treats – een Amsterdams marketingbureau dat zich richt op smaakmakers met een passie voor design, interieur en food – ontvingen wij 33 zorgvuldig geselecteerde gasten voor een avond vol beleving, inspiratie en gastronomie.
De aanleiding? House of Treats-oprichter Fleur Ditzel Runhardt kocht zelf een keuken bij Ekelhoff, was onder de indruk van onze service en overtuigde ons van een unieke samenwerking. Met een persoonlijke uitnodiging en een goed gevulde bus vertrok ze met haar community richting Nordhorn.
Bij binnenkomst werden de gasten verwelkomd met een drankje en een korte introductie over Ekelhoff. Als verassing was er een persoonlijk schort voor elke deelnemer – bedrukt met voornaam en ons logo. De toon was gezet: dit werd geen standaard showroombezoek, maar een totaalervaring.
Op deze pagina krijgt u een indruk.
De groep werd opgesplitst en volgde in kleine teams een route langs vijf interactieve keukenstations. Elk station stond in het teken van proeven, beleven en ontdekken.
Een professionele chef toonde live de mogelijkheden van de Bora X BO oven en de Bora Professional 3.0 een modulair kookplatensysteem met geïntegreerde afzuiging. Terwijl de geur van versbereide bites als gegrilde gamba's, een soepje en steak zich verspreidde, kregen de gasten uitleg over stoomfuncties, regenereren en het gemak van de nieuwste kooksystemen.
Meer over BoraIn onze stijlvolle SieMatic-afdeling werd een signature cocktail geserveerd, terwijl onze adviseur Ralf Averbeck uitleg gaf over het design-DNA van dit prachtige luxemerk: symmetrie, strakke belijning en slimme opbergoplossingen. Hier kwam design én smaak samen.
Ontdek de SieMatic keukens in onze showroomsOnder begeleiding van onze huiskoks van 38Grad, die op vrijdag en zaterdag ook voor onze normale klanten koken, konden de gasten zelf aan de slag met de stoomoven en tepan yaki-plaat van Siemens. Voor velen een eerste kennismaking met deze technieken. Hier werden antipasti en een citroentoetje met blauwe bessen bereid
Meer over keukenapparatuurIn onze ‘schatkamer’ – vol met de prachtigste werkbladen uit natuursteen, keramiek en composiet, fronten in alle kleuren en materialen, grepen, achterwanden en accessoires – stelden de gasten hun eigen moodboard samen. Hier werd volop gefotografeerd en gedeeld: kleuren combineren, materialen voelen, ideeën visualiseren.
Meer over keukenbladenTot slot serveerden we in onze Miele-keuken in het next125-gedeelte, heerlijke Aziatische hapjes als een noedelsalade met kippendijen en langzaamgegaarde zalm uit de warmtelade. Dit werd gecombineerd met een presentatie door onze keukenadviseur Benjamin Cicek over het trendy designmerk next125 - minimalistisch design, mooie materialen en functionele innovaties – waardoor de keuken even smaakvol oogt als het eten dat erin bereid wordt.
Meer over next125De avond eindigde met een gezellige borrel en shared dining, boven in het eventgedeelte van onze showroom. Het versbereide eten werd gezamenlijk opgediend, glazen werden geheven en ervaringen uitgewisseld. “Ik wist niet dat er qua keukens zoveel mogelijk is”, hoorden we meer dan eens.
bezoek onze keukenwinkelTijdens en na het event werd er volop gefilmd, gepost en gedeeld op Instagram Stories. Wij repostten dat natuurlijk – en hoewel die story’s inmiddels verdwenen zijn, bundelt House of Treats binnenkort een uitgebreide terugblik. Dit smaakt zeker naar meer.
Bent u zelf bezig met een nieuwe keuken, of gewoon nieuwsgierig geworden na dit verhaal? Ook onze normale klanten leggen wij graag in de watten: op vrijdag en zaterdag wordt er gekookt door het team van 38grad, op andere dagen is er sowieso versgebakken 'Kuchen' bij de koffie. Kom langs in een van onze beide filialen in Nordhorn, laat u inspireren door meer dan 200 opstellingen en ontdek hoe bijzonder keukenadvies kan zijn.
Bezoek onze keukenwinkel