Elegante SieMatic PURE eilandkeuken met SLX Vitrinekasten - Ekelhoff keukenzaak Nordhorn
Blog | 22 juli 2024

Vitrinekasten in de keuken

Vitrinekast van Ballerina Keukens - Ontdek Ballerina bij Ekelhoff, Nordhorn

Vitrinekasten van Topmerken in de keuken: echte blikvangers

Vitrinekasten van Topmerken in de keuken zijn niet meer weg te denken als designelement in de keukenwereld. Een vitrine keukenkast zorgt voor sfeer en een gevoel van luxe, en vormt daarnaast een stijlvolle manier om uw mooie spulletjes in de schijnwerpers te zetten. Want verlichting speelt een hoofdrol in vrijwel ieder vitrine-ontwerp. Dit zorgt niet alleen voor de verlichting van de uitgestalde items, maar verluchtigt ook het keukenontwerp en zorgt voor een indirecte sfeerverlichting van de ruimte. De hier afgebeelde zwarte vitrinekast van Ballerina Keukens past zowel in de keuken als in de woonkamer.

Landelijke keuken in  Midnight Green en Bordeaux Eiken van Ballerina Keukens. Bij Küchenhaus Ekelhoff in Nordhorn

Vitrinekasten in de landelijke keuken

Traditioneel kennen we de vitrinekast uit de landelijke keuken. Hier afgebeeld is een keuken van het Duitse merk Ballerina, met paneelfronten in de kleur Night Green en een moderne zwarte vitrinekast met smalle metalen frames. Voorbeelden van meer nostalgische vitrinekasten in de landelijke keuken ziet u hieronder. Meestal gaat het hierbij om bovenkasten met vitrinedeurtjes die dienst doen als servieskast. Zowel de grijze landelijke keuken als de gebroken witte keuken in landelijke stijl zijn van ons huismerk Contur.

meer over landelijke keukens
grijze landelijke hoekkeuken van Contur met vitrine bovenkasten. Te zien bij Ekelhoff keukens in Nordhorn
Landelijke hoekkeuken in gebroken wit met vitrine bovenkastjes van Contur, met een granieten werkblad. Ontdek Ekelhoff Kuchen in Nordhorn.
Detail van de prachtige SSieMatic SLX vitrinekast met een achterwand van visgraatfineer. Te zien bij Ekelhoff Kuchen in Nordhorn

SieMatic SLX-Vitrinekast

Het designmerk SieMatic was een van de eerste merken die de vitrinekast een hoofdrol gaf in modern keukendesign. De foto's op deze pagina laten enkele spectaculair voorbeelden zien van de SieMatic SLX vitrinekast. Met een achterwand in visgraat fineer, een subtiele verlichting en optisch zwevende elementen met lades die volledig verstek zijn afgewerkt, stralen deze vitrinekasten een verfijnde luxe uit. Het fineer en de elementen in de vitrinekasten zijn overigens naar wens aan te passen, zoals hieronder te zien is. De witte SieMatic SLX Ceramic keuken met vitrines aan beide zijden van de vrijstaande kastenwand, vindt u in ons filiaal Küchenhaus Ekelhoff in het centrum van Nordhorn.

Meer SieMatic Showroomkeukens
Exclusieve SieMatic Pure keuken met SLX vitrinekasten. Ontdek SieMatic bij Ekelhoff in Nordhorn
Prachtige SieMatic SLX Ceramic. Het keukeneiland heeft fronten, zijpanelen en een werkblad van keramiek met marmerdecor. De vrijstaande kastenwand heeft aan beide zijdes SLX vitrinekasten.
SieMatic Pure SLX keuken in donker eiken met vitrinekast. Ekelhoff Küchen in Nordhorn
vrijstaande next125 vitrinekast met donker glas. Ontdek next125 bij Keukenhuis Ekelhoff in Nordhorn

Keuken vitrinekast van next125

Ook het trendy designmerk next125 biedt een bijzonder stijlvolle vitrinekast , die zowel vrijstaand op pootjes in de ruimte kan staan of deel kan uitmaken van een kastenrij. Hoort hij nu wel of niet bij de keuken? De perfecte verbinding tussen koken en wonen vormt hij in ieder geval. Met subtiele dimbare verlichting, onyxzwart glas, smalle frames en handgrepen in lederoptiek is deze kast een statement in ieder interieur. Hieronder ziet u een close up van de binnenkant met fraaie details uit matglas.

Meer over next125
Binnenkant next125 vitrinakst met perfect afgewerkte lades en legplanken van glas met passepartout. Te zien in Küchenhaus Ekelhoff in Nordhorn
Ballerina Vitrinekasten met Latten - Stripelements. Te zien bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn, filiaal Küchenland

Vitrine keukenkasten van Ballerina

Het kwaliteitsmerk Ballerina Küchen is geliefd in Duitsland en wordt ook in Nederland steeds bekender. Ballerina biedt een enorme ontwerpvrijheid door de vele opties in keukenkasten, fronten en andere keukenelementen. Ook in vitrinekasten voor de keuken biedt Ballerina meerdere modellen. Zoals hier afgebeeld een stoere variant met zwarte latten voor het glas, die zeker voor families met kinderen aan te bevelen is, als de spannende look niet al de doorslag gaf.

Meer over Ballerina Keukens
Vrijstaande vitrinekast van Ballerina Küchen, Bij Ekelhoff in Nordhorn

Vrijstaande vitrinekast

Ook vrijstaand in de ruimte, als room divider, slaan de vitrinekasten van Ballerina Keukens een goede figuur. Door de transparantie blijft het ruimtelijke gevoel behouden, terwijl er toch een knusse hoek of een aparte ruimte wordt gecreëerd. Hier afgebeeld is een laag model, maar ook hogere kasten zijn mogelijk. Ballerina biedt verschillende opties als het gaat om vitrinekasten. Hieronder alvast een voorproefje, meerdere van de hier afgebeelde keukens met vitrinekasten vindt u in beide onze keukenshowrooms in Nordhorn.

bezoek onze keukenshowroom
Stilvolle Vitrine von Ballerina Küchen mit dunklem Glas. Entdecken Sie Ballerina bei Ekelhoff Küchen in Nordhorn.
Vitrinen von Ballerina Küchen-Entdecken Sie Ballerina bei Ekelhoff
Vitrine 'Stripelement' mit Lamellen. Von Ballerina Küchen, zu sehen bei Ekelhoff Küchen in Nordhorn.
Vitrine Ballerina Küchen, Detail Türausführung. Ekelhoff Küchen in Nordhorn
Zandgrijze keuken van Ballerina Keukens met kookeiland, vitrinekasten en barplaat. Bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn
Vitrinekasten van Ballerina Küchen, detail binnekant met verlichting. Te zien bij Küchenland Ekelhoff in Nordhorn
Ballerina keuken met kookeiland, vitrinekasten en planken - showroomkeuken bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn
Küche mit Vitrinen in Night Green von Ballerina Küchen - Zu sehen im Küchenhaus Ekelhoff in Nordhorn
Ballerina Küche mit Frontkombination Alu Tec Schwarz und Eiche Talea. Zu sehen bei Eklelhoff Keukens in Nordhorn, Filiale Küchenhaus.
Ballerina showroomkeuken in de keukenwinkel van Ekelhoff Keukens Nordhorn
Vitrine Strip Elements von Ballerina Keukens, Detail interieur met verlichting. Te zien bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn
Poggenpohl keuken, Duitse design keuken. Ontdek dit high end merk bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn

Poggenpohl vitrinekasten: Duitse precisie en stijl

De vitrineserie Showcase van Poggenpohl combineert Duitse precisie en innovatie met verfijnd design. Deze hoogwaardige vitrines zijn als een glazen schatkist die uw bijzondere objecten beschermend omhult. Dankzij zachte LED-verlichting en een breed scala aan uitvoeringsmogelijkheden, passen deze schitterende vitrines moeiteloos binnen de verschillende Poggenpohl designconcepten, zoals +Modo, +Segmento en +Venovo. Ze kunnen ook als losstaande elementen een verfijnd statement maken in uw interieur.

Poggenpohl vitrinekasten zijn verkrijgbaar in veel variaties. Hier afgebeeld zijn vitrine onderkasten deel van het keukeneiland.
Poggenpohl vitrine keukenkasten met een oranje achterwand, glazen legplanken en LED verlichting. Ontdek Poggenpohl bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn

Poggenpohl +Modo bij Ekelhoff

Deze prachtige Poggenpohl +Modo vindt u in ons filiaal Küchenland Ekelhoff, aan de rand van het stadje Nordhorn. Het markante design van het keukeneiland wordt gecomplementeerd door de twee verlichte vitrinekasten. Om de hoek, aan de rechterzijde van de vrijstaande kubus waar de keukenachterwand deel van uitmaakt, bevindt zich nog een coffecorner en veel extra kastruimte. Kom langs in onze showroom en ontdek deze en andere keukens van dit topmerk.

bezoek onze keukenwinkel
Poggenpohl Keuken +MODO met groot keukeneiland en vitrinekasten, te zien bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn, Duitsland
Hoge vitrinekast van SieMatic Classic. Ontdek SieMatic dealer Ekelhoff Keukens in Nordhorn. Net over de grens via de A1.

Denkt u na over een vitrinekast in uw keuken?

Breng dan zeker een bezoekje aan onze showroom om de mooiste vitrine keukenkasten te zien en alle opties en combinaties in het echt te ervaren. Open de deurtjes, bekijk hoe de kasten in detail zijn afgewerkt, en vergelijk de verlichtingsconcepten. Onze ervaren adviseurs nemen graag de tijd voor u om u alles te vertellen over vele mogelijkheden qua kleur, frames, glassoorten etc.. Maak dan wel even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand voor u klaar staat.

Maak een afspraak
Ballerina keuken met kookeiland, vitrinekasten en planken - showroomkeuken bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn

Showroomkeuken met vitrinekasten van Ballerina

Op het moment van schrijven is de hierboven afgebeelde showroomkeuken van Ballerina nog verkrijgbaar in de uitverkoop. Met extra hoge vitrineasten en veel bijzondere details. Kijk snel op onze SALE-pagina voor alle details en veel extra foto's.

Ballerina XL PUR: prachtige keuken in DirectLACK mat Light Pepper met een hoge zwarte vitrine-kastenwand, kookeiland met Alu Tec fronten, vitrinekasten en een granieten werkblad. Met O+F inductiekookplaat en Miele apparatuur.

Voormalige verkoopprijs 43.900 €
Nu slechts 32.900 € (incl. btw)


Sale
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.

Let op: Er zijn grenscontroles in Duitsland, wat kleine vertragingen kan veroorzaken. Gebruik uw navigatiesysteem voor de snelste route en vergeet uw ID niet.