Leuk artikel over Ekelhoff Keukens in VT verbouwen - Keukeneditie
Nieuws | 20 december 2023

Leuk artikel in VTverbouwen - Keuken

Lees het leuke artikel over kelhoff Keukens in VTverbouwen-Keukeneditie

Artikel in de mooie bewaareditie 'VTverbouwen Keuken'

Supertrots zijn wij op het leuke artikel dat VTwonen over ons bedrijf publiceerde. Maar liefst 4 paginas met mooie foto's en een interview met onze chef Hans Ekelhof.

Dit mooie dikke tijdschrift vol keukeninspiratie is nu in de winkels en online verkrijgbaar. Een ideaal kerstcadeautje voor iedereen die droomt over een nieuwe keuken.

Leuk artikel over Ekelhoff Keukens in VT verbouwen - Keukeneditie
Leuk artikel over Ekelhoff Keukens in VT verbouwen - Keukeneditie

Verleidingsgevaar in dé keukensnoepwinkel net over de grens

Toe aan een nieuwe keuken? Online inspiratie opdoen is leuk, maar uiteindelijk wil je al die verschillende mogelijkheden ook in het echt zien. Wij namen een kijkje net over de grens in Nordhorn (via de A1). In de twee enorme showrooms van Ekelhoff Küchen, samen goed voor 10.000 m², staan de mooiste keukens verleidelijk opgesteld.

Bij het rondkijken tussen de keukens valt meteen op dat donkere kleuren, houttinten en zachte nuances als beige, zandgrijs en zachtgroen domineren. Prachtige natuursteensoorten nodigen uit om aangeraakt te worden, terwijl fronten van materialen als matglas of keramiek zorgen voor een luxe uitstraling. Bij dit huis weten ze al heel lang waar het om draait in de keuken: ultieme looks én praktisch gemak.

“Een keuken koop je niet voor een paar jaar”, vertelt Hans Ekelhof, eigenaar van het familiebedrijf. “Het is een investering waar je lang van wilt genieten. Anders dan een muur die je gemakkelijk een andere kleur kunt geven is dat bij een keuken wat moeilijker. Daarom kiezen mensen vaak voor neutrale en tijdloze kleuren en materialen. In onze showroom willen wij onze klanten echter ook laten zien wat er allemaal mogelijk is. Daarom vindt je bij ons ook keukens in heldere kleuren en opvallende granietsoorten.”

Trends/Details

Wat betreft trends blijft de (deels) zwarte of donkere keuken populair. Natuurlijke materialen als hout, steen en keramiek, worden vaak ton-sûr-ton gecombineerd, maar er wordt ook gespeeld met duidelijke contrasten of een spannend lijnenspel. Details in messing, goud of koper kunnen spannende accenten toevoegen. En keukenapparatuur wordt steeds slimmer. Zo zorgen sensors en camera’s in de oven voor perfecte bakresultaten.

Bij Ekelhoff is er veel aandacht voor details: de afwerking van een front, de binneninrichting van kasten en lades, en praktische én mooi vormgegeven elementen op of boven het eiland of aan de achterwand. Hans Ekelhof wijst ons op een zwarte Silgranit spoelbak die door middel van een verstekverbinding vrijwel naadloos is geïntegreerd in een granieten keukenblad: “deze manier van inbouwen is uniek, dit zie je alleen bij ons.”

Prachtige next125 designkeuken te zien bij Ekelhoff Keukens in Duitsland. Granieten keukenbladen

next125 keuken in filiaal Küchenland

Verfijnde keuken van next125 in basalt-metallic
matglas en notenhout met groeven.
Het L-vormige eiland met zitgelegenheid is uitgerust
met 2 granieten bladen in de soort Super White.

Zeer uitgesproken granietsoort in zwart, grijs wit en roodtinten: Midnight Crystal, te zien bijEkelhoff Keukens in Nordhorn

Conturkeuken met natuurstenen keukenblad

Dit bijzondere natuurstenen keukenblad wordt vaak onder de noemer graniet geschaard, maar is eigenlijk een kwartsiet met de naam 'Midnight Crystal'. De rest van de keuken is rustig gehouden in mat lavazwart, zodat het blad alle aandacht krijgt.

Meer over granieten bladen
Verstek ingebouwde spoelbak: ontdek het bij ERkelhoff Keukens

Met een verstekverbindung ingebouwde spoelbak

Deze Silgranit spoelbak van Blanco is vrijwel naadloos ingebouwd in het granieten werkblad in de soort 'Black Ice'. De gangbare manieren van inbouwen zijn opbouw, onderbouw of vlakinbouw. Deze bijzonder mooie manier van inbouwen is nieuw en vindt u alleen bij Ekelhoff.

Meer over keukenspoelbakken

Nederlandse roots

Dit Duitse bedrijf, gelegen vlak over de grens bij Denekamp, begon zijn reis in 1901. Toen vestigde de Denekamper meubelmaker Johannes Ekelhof zich in Nordhorn vanwege de liefde en begon daar een kleine werkplaats. Vandaag de dag staat Hans Ekelhof, alweer de vierde generatie, aan het roer van een succesvol keukenhuis met zo’n 180 medewerkers, waaronder 75 monteurs en meubelmakers. Ondanks de groei is Ekelhoff een echt familiebedrijf gebleven. In de gezellige en ongedwongen sfeer van de twee showrooms Küchenhaus en Küchenland spreekt bijna iedereen Nederlands, en de ontvangst is hartelijk en gastvrij. Hans Ekelhof vertelt: “Wat zo leuk is, is dat ongeveer 70% van onze klanten ons aanbevolen kreeg van vrienden of familie. Dat verklaart waarom we zoveel Nederlandse klanten hebben. Dagelijks rijden er wel 40 busjes van Ekelhoff door Nederland om ergens een nieuwe keuken te plaatsen.”

Kwaliteit staat voorop

“Wij werken alleen met partners die hoogwaardige kwaliteit kunnen garanderen” benadrukt Hans. Het bedrijf is premium dealer van de high-end merken SieMatic en Poggenpohl, en van het designmerk next125. Maar ook klanten met een wat kleiner budget kunnen bij Ekelhoff terecht voor een kwalitatief hoogwaardige keuken, bijvoorbeeld van het veelzijdige merk Ballerina of Contur. De keukenplanners zijn uitstekend opgeleid en kunnen voor bijna iedere klant de optimale keuken ontwerpen. Dankzij de grote showroom kunnen vrijwel alle opties ook in het echt worden ervaren.

Eigen werkplaats

Naast de vele merkkeukens zijn er ook keukens te zien die afkomstig zijn uit de eigen, professionele meubelwerkplaats van Ekelhoff. “Omdat niet elke keukenwens te realiseren is met standaardoplossingen. Onze keukendesigners hebben hierdoor een enorme ontwerpvrijheid. Er is keuze uit vele duurzame houtsoorten, van knoestig eiken tot satijnzacht notenhout. Zo kan bijvoorbeeld een doorlopend fineer worden toegepast op een hoge kastenwand. Uiteraard perfect afgewerkt met veel aandacht voor details. En niet alleen in hout, ook in glas, steen, staal, keramiek... dankzij ons grote netwerk van betrouwbare partners kunnen wij vrijwel iedere klantenwens vervullen.”

Belevenis

Hoewel het misschien ver lijkt, is Nordhorn vanaf Amsterdam binnen twee uur te bereiken. Niet alleen de keukenshowrooms maken een bezoek aan Nordhorn de moeite waard. In de buurt ligt het historische kuuroord Bad Bentheim met een prachtige burcht, en voor de kinderen is er de leuke en betaalbare dierentuin in Nordhorn. Zo wordt het uitzoeken van een nieuwe keuken een feestje voor het hele gezin!” Nieuwsgierig geworden? Neem eerst eens een kijkje op keuken-ekelhoff.nl

Goed om te weten:

• Ekelhoff staat hoog op ranglijsten als Qasa (9,8) en Opiness (9,6).
• Alle maatwerk is mogelijk, in eigen werkplaats en dankzij een
betrouwbaar netwerk van specialisten.
• Bij Ekelhoff ontvangt u direct een scherpe prijs en hoeft u niet
te onderhandelen.

Poggenpohl Keuken +MODO met groot keukeneiland en vitrinekasten, te zien bij Ekelhoff Keukens in Nordhorn, Duitsland

Poggenpohl +MODO met 'zwevend' werkblad van kwartskeramiek

Deze spectaculaire keuken van het Duitse high-end merk Poggenpohl vindt u eveneens in ons filiaal Küchenland. Het massief ogende werkblad van kwartskeramiek 'zweeft' boven de fragiele metalen constructie met uitschuifbare trays. Hierop kunnen mooi verlicht uw keukenbenodigdheden en accessoires worden uitgestald.

Meer over Poggenpohl
Elegante SieMatic SLX keuken met vitrine opzetkasten, te zien in Kuchenland Ekelhoff in Nordhorn
Landelijke keuken in  Midnight Green en Bordeaux Eiken van Ballerina Keukens. Bij Küchenhaus Ekelhoff in Nordhorn

Siematic SLX en landelijke keuken van Ballerina

Links ziet u een SieMatic SLX-K/SLX-MZ in Eiken Oolong en geborsteld Metallic Brons met Dekton blad. Deze keuken kunt u bewonderen in het grotere filiaal Keukenland Ekelhoff. De landelijke keuken van Ballerina in Midnight Green met een Silestone blad bevindt zich in ons filiaal 'Keukenhuis Ekelhoff', in het centrum van Nordhorn.

Prachtige SieMatic Slx Ceramic met vrijstaande kastenwand met vitrinekasten. In de keukenshowroom van Ekelhoff Kuchen te bewonderen.

SieMatic SLX Ceramic

Deze prachtige keuken van SieMatic, de SLX Ceramic, vindt u in het paviljoen van het Küchenhaus. De vrijstaande kastenwand heeft aan beide kopse kanten vitrinekasten, ook behorend tot de SLX lijn. Het eiland heeft een werkblad en fronten van keramiek met een doolopende adering. De kastenwand heeft fronten in mat lotuswit. Aan de andere kant bevindt zich een groot beeldscherm. De aangebouwde tafel met glazen voet komt uit eigen werkplaats.

Plan uw bezoek!
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.