Blog | 8 februari 2022

De 10 populairste keukenstijlen

Zwarte keuken kopen - Next125 met RVS aanrechtblad - Keuken Ekelhoff

Welke keukenstijl past bij u?

Klassiek, landelijk of industrieel? Hoogglans, beton of een chique zwarte keuken? Als u in de oriënteringsfase bent voor uw nieuwe keuken, wilt u zoveel mogelijk opties zien. Hier tonen wij aan de hand van keukens die wij de afgelopen tijd bij onze klanten thuis mochten installeren, wat de trends van dit moment zijn. Laat u inspireren!

Meer over deze keuken in Amsterdam
Keuken uit Duitsland! Greeploze keukeneiland met keramiek werkblad van Ekelhoff Keukens

Moderne keukens

Veruit de meeste mensen kiezen voor een moderne keuken. Dit is natuurlijk een ruim begrip, waar ook de meeste designkeukens onder vallen. Over het algemeen verstaat man onder een moderne keuken een strakke keuken, vaak greeploos en, als er de ruimte voor is, met een kookeiland en een hoge wandkast met inbouwapparatuur.

Meer over Moderne Keukens
Landelijke keuken met kookeiland van Ekelhoff Keukens Nordhorn

Landelijke keukens

Met een landelijke keuken wordt over het algemeen een keuken bedoeld met paneelfronten of lattenfronten en handgrepen. Vaak met een granieten werkblad. Dit creëert een gezellige, iets nostalgische sfeer en kan in een klassiek huis voor precies de juiste uitstraling zorgen. Uiteraard voorzien van alle moderne gemakken. De hier afgebeelde keuken is van Contur.

bekijk de landelijke keukenstijl

Designkeukens

Onder een designkeuken wordt meestal een keuken verstaan van een (duurder) designmerk als SieMatic, Poggenpohl, Valcucine of next125. Vaak heeft de keuken bijzondere stijl-kenmerken en details, waardoor die zich onderscheidt van 'gewone' keukens. Hiernaast ziet u een moderne landelijke keuken van next125 met de prijsgekroonde kooktafel en matglas fronten met opvallende greep-uitsparingen. Bij Ekelhoff vindt u Duitse en Italiaanse designkeukens.

Meer over Duitse Designkeukens
next125 Keuken met hout keukenfronten en RVS keukenblad van Ekelhoff Keukens

Eiken keukens

Eiken heeft een warme en robuuste uitstraling en is daardoor een ideale tegenhanger van strakke en koele materialen als natuursteen, staal en lak. Eiken is verkrijgbaar in vele soorten en afwerkingen en is daardoor in uiteenlopende interieurstijlen in te zetten. De hier afgebeelde keuken van next125 is uitgevoerd in oud-eiken en anthraciet satijnlak met een rvs werkblad.

Meer over eiken keukens
next125 NX500 blauwe keuken met Carrara marmeren werkblad

Zwarte keukens

Zwarte keukens zijn red-hot. Al jaren is deze trend in opkomst, een daling is niet in zicht. Vooral bij een open keuken zijn zwarte of donkere keukenfronten een overweging waard. Een zwarte keuken is chique, mooi te combineren met allerlei materialen én met de rest van het interieur. Een kraan en spoelbak van messing of koper in een zwarte keuken is helemaal volgens de laatste trends.

Meer over zwarte keukens
Stoere industriële  zwarte keuken van Ballerina in zwart eiken met keramisch werkblad en spoeleiland

Industriële keukens

De industriële keuken wordt gekenmerkt door stoere, natuurlijke materialen als hout, beton en staal en een open planning, zodat een soort 'loft-effect' ontstaat. Een vrijstaand fornuis en een flinke afzuigkap passen in het plaatje, en kook-utensiliën mogen in het zicht op planken of hangend aan een metalen rek boven het keukeneiland.

Bekijk de industriële stijl
Scandinavische keuken Hout. Eiken hoekkeuken met wit keukenblad van composiet. Ekelhoff Kuchen, Duitsland

Scandinavische keukens

Een scandinavische keuken is licht, fris, en gezellig. Wit en hout voeren de boventoon, maar ook andere natuurlijke materialen passen prima in de Scandinavische keuken, zoals natuursteen, beton en keramiek. Het design is doorgaans strak en eenvoudig en planten brengen extra sfeer en leven. De hele familie voelt zich hier thuis.

Ontdek de scandinavische keuken

Greeploze keukens

Greeploze fronten in de keuken zorgen voor een minimalistische, strakke look. Laden en deuren openen door middel van een greeplijst of een tip-on-systeem. Zelfs apparatuur is tegenwoordig in een greeploze uitvoering verkrijgbaar. SieMatic was het eerste bedrijf dat in 1960 met een greeploze keuken op de markt kwam, sindsdien is dit concept door vrijwel alle fabrikanten omarmd.

Meer over greeploze keukens

Betonlook keukens

Beton(look) in de keuken is een trend die niet meer weg te denken is. Als werkblad, achterwand of als betonstuc-front. Beton heeft een stoere, industriële uitstraling en combineert goed met hout, glas of lak. Omdat er ook nadelen kleven aan echt beton, zijn er prachtige alternatieven op de markt voor een betonlook, zoals keramiek, composiet en kunststof.

Meer over betonlook keukens
Modern-landelijke keuken in donker rookeiken en matwit-Ekelhoff Keukens

Moderne landelijke keukens

In een moderne landelijke keuken wordt een strakke vormgeving gecombineerd met robuuste, natuurlijke materialen zoals eiken, graniet, staal en beton. Stoere elementen als een vrijstaand fornuis en een grote schouw of afzuigkap zorgen voor sfeer, zonder het nostalgische tintje.

Ontdek de landelijke keuken
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.