Landelijke groene keuken van Contur met matgroene fronten en fronten in licht eiken fineer. Het keukenblad is van Blue Sky graniet. Het paard van de zorgboerderij staat er speciaal voor onze fotograaf.
Blog | 8 november 2023

Een landelijke keuken in groen en eikenhout

Landelijke groene keuken van Contur met matgroene fronten en fronten in licht eiken fineer. Het keukenblad is van Blue Sky graniet.

Landelijke keuken met creatieve flair

Deze gezellige landelijke keuken met fronten in donkergroen en eikenhout, bevindt zich in het woonhuis bij zorgboerderij Oudemolen. Deze zorgboerderij op antroposofische grondslag, idyllisch gelegen in nationaal park de Drentsche Aa, wordt gerund door Floris en Anne Margreet. Deze royale keuken werd gepland in de mooiste ruimte van het huis: het atelier van kunstzinnig therapeut, muziektherapeut en schilderes Anne Margreet, wier werken zorgen voor een vrolijke en kleurrijke noot. In deze keuken wordt dus gekookt, geleefd én geschilderd.

Meer over landelijke keukens
Landelijke Contur keuken met fronten in licht eiken fineer en matgroen. Het keukenblad is van Blue Sky graniet.

Een keuken in donkergroen en licht, knoestig eiken

Er is gekozen voor een keuken van Contur, in een combinatie van donkergroene fronten met een matte anti-fingerprint afwerking en fronten in licht knoestig eiken-fineer. De keuken is uitgerust met inbouwapparatuur van Siemens, een kookplaat met afzuiging van BORA en een Quooker. Voor de twee natuurstenen keukenbladen, van het keukeneiland en het extra aanrecht bij het AGA fornuis, kozen Floris en Anne Margreet voor het prachtige Sky Blue graniet.

Meer over granieten keukenbladen
Landelijke keuken van Contur met fronten in licht eiken fineer en matgroen. Het keukenblad is van Blue Sky graniet.
Landelijke keuken met fronten in matgroen en licht eiken fineer. Het keukenblad is van Blue Sky graniet. Geplaatst door Ekelhoff Keukens op zorgboerderij Oudemolen

Keukenmontage door Ekelhoff's eigen monteurs

Floris en Anne Margreet hebben bijna alles zelf gedaan in deze ruimte, inclusief het leggen van alle leidingen, het stucwerk, de verlichting en de afwerking. Het monteren van de keuken hebben ze echter overgelaten aan de monteurs van Ekelhoff. In dit specialistische werk zijn zij uitstekend opgeleid en ze hebben veel ervaring. Floris: "Er werden extra kasten op maat gemaakt en de Rayburn werd in het ontwerp meegenomen. De monteurs hebben zorgvuldig werk geleverd, met prachtig resultaat!"

Maak ook een afspraak bij Ekelhoff

Een paard in de keuken?

Omdat op veel busjes van Ekelhoff dieren in een keuken staan afgebeeld, kwam Floris op het idee een van de paarden van de zorgboerderij in de keuken te laten poseren. Helemaal leuk natuurlijk! Mooi gepoetst en geborsteld poseert hier Fylgja, een 23 jarige IJslandse merrie, een van de eerste veulens op de boerderij. Naast paarden zijn er op de boerderij Welsh Black Mountain schapen, kippen van de rassen Brahma en Barnevelder en bijen. Op deze regenachtige middag in Oktober waren de schapen en de kippen echter te modderig voor een fotoshoot...

Landelijke groene keuken van Contur met matgroene fronten en fronten in licht eiken fineer. Het keukenblad is van Blue Sky graniet. Het paard van de zorgboerderij staat er speciaal voor onze fotograaf.
Buitenaanzicht zorgboerderij Oudemolen, De keuken komt van Ekelhoff Keukens in Nordhorn, Duitsland

Dagbesteding op kleine schaal

De prachtig gelegen Zorgboerderij Oudemolen is geen agrarisch bedrijf, maar richt zich geheel op het bieden van dagbesteding voor, en de professionele begeleiding van een klein groepje cliënten. Dit gebeurt hoofdzakelijk buiten in de natuur, en de dieren vervullen hierbij een belangrijke rol.

Meer informatie vindt u op de website van Zorgboerderij Oudemolen: www.zorgboerderijoudemolen.nl

Landelijke groene keuken van Contur met matgroene fronten en fronten in licht eiken fineer. Het keukenblad is van Blue Sky graniet. Het paard van de zorgboerderij staat er speciaal voor onze fotograaf.

Hartelijk dank:)

Wij willen Floris en Anne Margreet hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst en de leuke foto's die Franz Frieling in jullie sfeervolle en gezellige keuken mocht komen maken. En natuurlijk dank aan Fylgja, die wij wellicht nog wel eens terug laten komen in een of andere reclame-uiting, dat doen we dan echter met Photoshop;)

Bekijk meer gerealiseerde keukens
Uw browser is verouderd

Uw browser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor de volledige Ekelhoff-ervaring raden wij u aan één van de onderstaande moderne browsers te gebruiken.